Home » D:News » ONU vrea sa interzica utilizarea pungilor de plastic la scara mondiala

ONU vrea sa interzica utilizarea pungilor de plastic la scara mondiala

ONU vrea sa interzica utilizarea pungilor de plastic la scara mondiala
Publicat: 10.06.2009
Plastic sau hartie? In curand nu o sa mai avem aceasta optiune, deoarece oficialii ONU cer interzicerea comercializarii pungilor de plastic subtiri in toata lumea.

“Pungile de plastic de unica folosinta sufoca la propriu viata marina. Nu exista argumente pentru fabricarea lor in continuare”, este de parere Achim Steiner, directorul programului de mediu al ONU.
Un raport al organizatiei arata ca una dintre cele mai puternice forme de poluare ale oceanelor este reprezentata de resturile din plastic. “Plasticul, una dintre cele mai des intalnite componente ale gunoaielor marine, are o durata lunga de viata, chiar si in ocean, degradandu-se foarte incet, ceea ce il face consumabil chiar si pentru cele mai mici forme de viata marine”, se mentioneaza in raport.

Reprezentantii din industria pungilor de plastic sunt de parere ca adevarata problema nu este existenta pungilor de plastic, ci atitudinea oamenilor care le arunca in apa.
Pana in prezent, o parte din orasele mari ale Statelor Unite au trecut deja la aplicarea interdictiei comercializarii pungilor de plastic in magazine.

Sursa: Fox News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase