Home » D:News » Cum vor arata masinile de politie ale viitorului?

Cum vor arata masinile de politie ale viitorului?

Cum vor arata masinile de politie ale viitorului?
Publicat: 28.07.2009
In ziua de azi, o masina de politie este facuta, pur si simplu, dintr-un automobil de serie, caruia i se adauga cateva dotari speciale, cum ar fi un perete despartitor intre scaunele din fata si bancheta din spate, bare de protectie mai solide si girofaruri. Dar, in viitor, masinile de politie vor fi cu totul altceva.

Revista Popular Mechanics a imaginat un model de masina destinata unitatilor de politie si realizata special – inca din faza de proiectare – pentru indeplinirea misiunilor specifice. Viitoarele masini de politie – aflate, deocamdata, in imaginatia proiectantilor – vor constitui, toate impreuna, o vasta retea de senzori, capabili sa supravegheze atent fiecare miscare a oricui  – intocmai asa cum se tem organizatiile pentru apararea libertatilor cetatenesti.

Masinile politiei ar putea fi echipate cu sisteme de tragere cu aer comprimat, care vor “trage” in masinile suspecte cu niste proiectile speciale – de fapt, dispozitive de urmarire care, atasandu-se de masina suspecta, ar permite monitorizarea ei de la distanta. Camere de luat vederi, echipate si pentru vederea pe timp de noapte, ar permite vizualizarea si inregistrarea numerelor de inmatriculare, iar acestea, impreuna cu datele provenite de la GPS, vor putea fi folosite de politisti pentru a urmari miscarile suspectilor.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase