Home » D:News » Arma revolutionara: anti-barca contraterorista

Arma revolutionara: anti-barca contraterorista

Arma revolutionara: anti-barca contraterorista
Publicat: 17.08.2009
Guvernul britanic a apelat la specialisti din diverse domenii in scopul crearii de noi mijloace si tehnologii capabile sa opreasca actele de terorism. Un astfel de gadget nou inventat de catre specialistii britanici este si arma non-letala care opreste o barca de mare viteza ce refuza sa se conformeze somatiilor pazei de coasta.

O echipa de cercetatori din cadrul  Defence Diving School de langa orasul Porthsmouth, a inventat o arma considerata pana nu demult imposibila. Misiunea sa? Stoparea instantanee a unei barci cu motor de mare viteza, posibil incarcata cu explozibili, care se indreapta cu viteza maxima spre tinta.

Device-ul Air Launch Running Gear Entanglement System arata la prima vedere precum o bazooka venita din viitor. Arma este compusa dintr o pusca speciala actionata cu aer comprimat care se poarta pe umar si este  echipata sa arunce o plasa metalica high-tech pentru distrugerea sistemului de propulsie al barcii cu motor.

“Sa ne inchipuim pentru moment ca suntem in mijlocul Jocurilor Olimpice din Weimouth editia 2012. Iar pe lacul unde se desfasoara intrecerile de canotaj patrunde o barca incarcata cu explozibil pe care teroristii incerca sa o detoneze. In mod normal, nu am putea stopa barca decat impuscandu-i pe cei care o conduc, dar cu ajutorul noii arme non-letale, barca este oprita la timp, inainte de a se intampla vreo tragedie, iar teroristii sunt arestati pe loc. Strategiile bazate pe stiinta si tehnologie ne vor ajuta sa fim mereu cu un pas inaintea teroristilor”, declara Amiralul Lord West din cadrul Brigazii Antiteroriste de pe langa Ministerul Afacerilor Interne din Marea Britanie.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase