Home » D:News » Arta erotica “sub cheie”

Arta erotica “sub cheie”

Arta erotica “sub cheie”
Publicat: 31.08.2009
Un jurnalist a descoperit o camera secreta, tinuta departe de privirea indiscreta a vizitatorilor, in labirintul de sali, birouri si coridoare de la British Museum, cel mai vizitat muzeu din Marea Britanie si din lume. Angajatii institutiei o cunosc sub numele de "Cupboard 205" si contine, dupa cum ar spune Woody Allen, tot ceea ce ati fi vrut sa stiti despre sex, dar n-ati indraznit niciodata sa intrebati.

Un muzeu in muzeu, probabil una dintre cele mai complete colectii de arta erotica existenta in lume in clipa de fata. I-a descoperit existenta Tony Barrell, un jurnalist de la Sunday Times din Londra, care a obtinut si permisiunea de a arunca o privire, si care a fost cel mai tare surprins de cantitatea de material sado-maso existenta aici.
 
Nu se stie cu exactitate cand anume au inceput curatorii muzeului sa acumuleze materiale “interzise minorilor” in camera tinuta “sub cheie”, dar colectia (care are si o “sucursala” intr-un subteran asemanator la British Library, biblioteca nationala britanica, unde sunt pastrate ziare, carti, manuscrise) contine de la lucrari din zilele noastre la cele datand din epoca Romei antice si chiar de mai inainte. Dupa cat se pare, a fost insa “imbogatita” semnificativ pe parcursul epocii victoriene, cand un val de moralism a cuprins intregul Regat Unit.
 
In camera secreta exista cam de toate: un volum din Histoire Universelle, care contine 74 ilustratii explicite cu personaje mitologice in diferite pozitii sexuale, desene originale ale lui Charles Mozley pentru o editie niciodata publicata a unui roman erotic din secolul XIX, intitulat Fanny Hill, altele infatisand organe sexuale masculine si feminine din toate epocile si de toate dimensiunile; dar si vase antice si ornamente infatisand scene de amor intre un barbat si o femeie, doi barbati, tineri si batrani sau carti din secolele trecute unde preoti si maicute sunt “surprinsi” in niste ipostaze destul de surprinzatoare, romane porno si sculpturi.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase