Home » D:News » Inainte de a va opera, lasati-va de fumat

Inainte de a va opera, lasati-va de fumat

Inainte de a va opera, lasati-va de fumat
Publicat: 04.09.2009
Persoanele care renunta la fumat si recurg la terapie de substitutie, cu plasturi sau guma de mestecat cu nicotina, cu cel putin 4 saptamani inainte de o interventie chirurgicala, au sanse mult mai bune de vindecare.

Renuntarea la fumat inainte de operatie reduce la jumatate aparitiei unor probleme de cicatrizare, rezulta dintr-un studiu realizat de Institutul German pentru Calitate si Eficienta in Domeniul Sanatatii.

Desi a te lasa de fumat in momente atat de stresante nu e usor, cu ajutorul terapiei de substitutie oamenii pot renunta la tigari, astfel riscand mai putin sa sufere complicatii post-operatorii.

Studiul a aratat ca, dintre pacientii fumatori operati care primisera terapie de substitutie cu nicotina, doar 14% aveau probleme legate de vindecarea plagilor operatorii, in vreme ce, printre fumatorii care nu recursesera la aceasta terapie, procentul celor cu probleme de cicatrizare era de 28%.

Diferenta este atribuita de cercetatorii faptului ca, la fumatori, continutul de oxigen din sange este mai scazut, ceea ce influenteaza negativ vindecarea plagilor.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase