Home » D:News » Chinezii fac vin din oase de tigru

Chinezii fac vin din oase de tigru

Chinezii fac vin din oase de tigru
Publicat: 01.02.2010
Conform unor estimari de ultima ora ale cercetatorilor specializati in viata tigrilor, se pare ca pentru fiecare tigru care mai supravietuieste in salbaticie, traiesc cel putin alti trei in fermele de crestere ale acestor mari feline din China.

Dezvaluirea socanta de abia acum incepe: spre stupoarea tuturor
iubitorilor de animale, carnivorele magnifice sunt inmultite si
crescute de mici in „ferme” specializate pentru a fi sacrificate
pentru carnea, blana, oasele si organele lor, care se afla la mare
cautare in pietele locale si internationale. China a interzis in
mod oficial comertul cu carne, oase si organe de tigru inca din
anul 1993, dar aceste masuri nu au stopat cererea, dupa cum s-a
demonstrat in cadrul unei conferinte internationale desfasurate in
Thailanda referitoare la supravietuirea tigrilor.

Multi chinezi sunt convinsi ca mancarurile care contin organe de
tigru duc la cresterea fortei fizice si a virilitatii. Conform
anchetelor demarate de Banca Mondiala care sponsorizeaza miscarea
Global Tiger Initiative (GTI), comertul cu carne de tigru este
posibil, in prezent, datorita fermelor private din China, care
cresc tigri, dupa care-i sacrifica si ii comercializeaza ca si cum
ar fi porci, gaini, vite sau oi. Populatia de trigri salbatici din
lume numara la ora actuala doar 3.200-3.600 exemplare, pe cand in
China traiesc in ferme peste 10.000 de tigri.

„In fermele de cosmar, tigroaicele sunt fortate sa se
imperecheze de trei ori mai des decat in mediul lor natural. Puii
rezultati sunt luati imediat de langa mamele lor, pentru ca acestea
sa intre cat mai repede in calduri si a da astfel nastere altor
serii de pui. Puii de tigrii luati de langa mamele lor naturale
sunt apoi hraniti de mame surogat precum catele sau scroafe. Cand
cresc indejuns de mari, sunt ucisi prin electrocutare, iar carnea
este vanduta la preturi exorbitante, in timp ce din oase se face un
vin foarte scump. Cand am vizitat pentru prima oara o astfel de
ferma in anul 1990, proprietarul m-a dus intr-o pivnita special
amenajata, unde mi-a prezentat plin de mandrie zeci de recipiente
de vin pline cu oase de tigru. Cu cat oasele stau mai mult intr-o
sticla de vin, cu atat valoarea sa creste nelimitat”, declara Judy
Mills, delegat din partea Conservation International.

Ecologistii chinezi se declara la randul lor ingrijorati de
faptul ca apropriata intrare in Anul Tigrului, celebrat in China pe
data de 14 februarie 2010, va duce la o cerere fara precedent de
carne, oase si vin de tigru.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase