Home » D:News » Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei

Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei

Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei
Publicat: 14.08.2007
Suplimentele vitaminice utilizate în mod traditional în prevenirea maladiilor cardiace au efecte nesemnificative în cazul femeilor de varsta a doua care prezinta riscuri de a dezvolta astfel de boli, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, preluat de Reuters.

Desi suplimentele cu vitaminele C, E si betacaroten care se gasesc în farmacii sunt inutile în prevenirea maladiilor cardiace, autorii studiului spun ca aceste elemente sunt folositoare daca sunt preluate din alimentatie.

Cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard Medical School din Boston sunt de parere ca o dieta alimentara bogata în aceste vitamine protejeaza sistemul cardiovascular al organismului de actiunea radicalilor liberi. Aceste substante daunatoare care se formeaza în organism pot afecta peretii vaselor sangvine si functionarea acestora si pot contribui la formarea cheagurilor de sange.

"Antioxidantii singulari (vitaminele) nu pot înlocui vitaminele si nutrientii complecsi care se gasesc în alimente, fapt care poate explica discrepantele dintre studiile asupra efectelor consumului de legume si fructe", a indicat Nancy Cook, coordonatorul studiului.

La studiu, care a durat noua ani, au participat 8.000 de femei, cu varsta medie de 61 de ani.

Participantele la studiu au consumat fie 500 milligrame de acid ascorbic (vitamina C) zilnic, fie 600 de unitati internationale de vitamina E sau 50 de miligrame de betacaroten, o data la doua zile. Unele participante au luat combinatii de doua sau de trei vitamine.

Rezultatele studiului au scos la iveala faptul ca doar combinatia dintre vitaminele C si E a contribuit la scaderea riscului de boli cardiace, dar în mod nesemnificativ. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase