Home » Descopera in Romania » Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale – VIDEO

Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale – VIDEO

Publicat: 16.05.2016
Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş, deţine trei recorduri mondiale.
Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte data exactă la care s-a format.
 
Numele lacului ţine de forma sa, asemănată cu o piele de urs. Acesta se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime şi are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m şi o salinitate medie de 250g/l.
 
 
Lacul Ursu este înscris în lista monumentelor naturale ale României, iar apa acestuia deţine proprietăţi unice în intreaga Europă şi este recomandată pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare.
 
De asemenea, nămolul care se formează pe fundul lacului este şi el folosit în diverse tratamente.
 
 
Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit în jurul anului 1900, fiind determinat de “stratificaţiile concentraţiilor saline ale apei lacului şi încălzirea inegală a acestor straturi de către radiaţia solară”, scrie Gândul.info 
 
Sursa: Gandul
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase