Home » Descopera in Romania » Oraşul cu cea mai mare suprafaţă din România. Nu este nici Bucureştiul şi nici Timişoara

Oraşul cu cea mai mare suprafaţă din România. Nu este nici Bucureştiul şi nici Timişoara

Oraşul cu cea mai mare suprafaţă din România. Nu este nici Bucureştiul şi nici Timişoara
Publicat: 21.09.2016
Localitatea a primit statutul de oraş în urmă cu 12 ani.

Conform recensământului realizat în anul 2011, în România există 265 de oraşe. După cum probabil ştiaţi, cele mai mari oraşe din ţara noastră, în funcţie de numărul de locuitori, sunt Bucureştiul (1.883.425 de locuitori), Cluj-Napoca (324.576 de locuitori) şi Timişoara (319.279 de locuitori).

Spre surpinderea multora, niciuna dintre aceste localităţi nu se află în fruntea listei oraşelor cu cea mai mare suprafaţă. 

Primul loc pe lista localităţilor cu cea mai mare întindere este ocupat de oraşul Broşteni, din judeţul Suceava. Acesta ocupă o suprafaţă de 594,66 kilometri pătraţi, însă adăposteşte doar 5.506 locuitori. 

Broşteniul a fost declarat oraş prin Legea 83/2004. Centrul urban este poziţionat în zona de sud-vest a judeţului Suceava, pe valea râului Bistriţa şi este compus din localităţile Broşteni, Hăleasa, Lungeni, Neagra, Cotârgaşi, Dârmoxa, Frasin, Holda, Holdiţa şi Pietroasa.

Pe lista oraşelor româneşti cu cea mai mare suprafaţa, Broşteniul este urmat de Vişeu de Sus (Maramureş, 443,06 kilometri pătraţi) şi Săcele (Braşov, 320 kilometri pătraţi). La capătul celălalt al listei se află oraşele Plopeni (Prahova, 4,73 kilometri pătraţi), Darabani (Botoşani, 3,4 kilometri pătraţi) şi Abrud (Alba, 3,2 kilometri pătraţi). 

Vă mai recomandăm şi: Cele mai inestetice statui din România – FOTO 

                                             Satul din România în care o casă costă cât un salariu mediu. FOTO

                                             Singurul sat circular din România. În satul de poveste mai trăieşte doar un singur urmaş istoric

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase