Home » D:News » Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici

Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici

Publicat: 14.10.2012
Sentimentul de a deţine controlul poate fi o unealtă foarte puternică. Când cred că deţin controlul, oamenii devin mai încrezători şi au impresia că au ceva ce restul lumii nu poate vedea.

Cercetătoarele Amy Cuddy şi Dana Carne au publicat, de curând, un studiu în care subliniau importanţa pe care o are postura corpului şi efectele sale asupra modului în care este perceput un individ. Ele au descoperit că cei care au, chiar şi pentru două minute, o poziţie corporală ce exprimă putere încep să se simtă mai competenţi şi mai dispuşi să îşi asume riscuri. 

Se pare că această impresie nu este doar în capul nostru. Aşa cum arată graficul de mai jos, deţinerea puterii produce o schimbare la nivelul hormonal al individului în cauză. Mai exact, creşte nivelul testosteronului, hormonul care ne face să luăm o poziţie dominantă, şi scade nivelul cortizolului, un hormon de stres. 

Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici / Foto: Dana R. Carney, Amy J.C. Cuddy şi Andy J. Yap Read

Şi atunci, care sunt poziţiile corporale ce exprimă putere? Autoarele au creat această imagine tocmai pentru a ne arăta cât mai exact cum ar trebui să arate un om ce dă impresia că deţine controlul.

Cea mai simplă metodă prin care putem părea mai încrezători şi mai puternici / Foto: Dana R. Carney, Amy J.C. Cuddy şi Andy J. Yap Read

Aceste două exemple pot părea un pic agresive pentru viaţa de zi cu zi, dar studiul a demonstrat că şi alte poziţii corporale expansive similare, au acelaşi efect. Prin urmare, data viitoare când te afli la o şedinţă si lucrurile nu par să  meargă tocmai bine pentru tine,adoptă o statură încrezătoare pentru câteva minute şi ai şanse ca situaţia să se redreseze. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase