Home » D:News » Google ne spune cum va fi viitorul

Google ne spune cum va fi viitorul

Google ne spune cum va fi viitorul
Publicat: 17.10.2012
Viitorul imaginat de Eric E. Schmidt, directorul executiv de la Google, va fi modelat astfel încât viaţa sa să fie mult mai uşoară.

În fiecare dimineaţă, Schmidt va fi trezit de propriul par care va monitoriza momentul propice, în care directorul executiv va ieşi din faza de somn REM pentru a se trezi cât mai odihnit. La serviciu, el va fi adus de o maşină fără şofer, în timp ce dispozitive ce folosesc inteligenţa artificială se vor ocupa de răspunsul la telefoane şi alte sarcini de rutină. De asemenea, starea sa de sănătate va fi monitorizată de un micro-robot pe care l-a înghiţit şi care trimite în mod constant date către medicul personal. Seara, un alt robot se va duce la petreceri în locul său pentru a le onora pe gazde cu prezenţa. 

Aşa a descris Schmidt viitorul în timpul unei conferinţe din Paradise Valley, Ariz. În faţa partenerilor el a explicat că tehnologia are potenţialul de a schimba lumea. Unele dintre aspectele atinse de el în discurs, precum inteligenţa artificială şi sisteme universale de traducere, fac deja parte din programul Google. 

Mai mult, pe lângă faptul că ne va uşura vieţile, tehnologia va deschide lumea pentru oameni din ţările slab dezvoltate, care până acum au nu putut intra în contact cu oamenii de pe alte continente. 

„Imaginaţi-vă cum e să treci de la lipsa de informaţii, la posibilitatea de a accesa toate informaţiile din lumea, de a putea avea acces la ale indiferent de limba în care sunt prezentate”, a spus Schmidt. 

El a explicat că pentru Google, conectarea cu milioane de oameni poate asigura descoperirea unor noi talente într-un mod simplu şi rapid. „Poate că în Botswana se ascunde următoarea generaţie de designeri de interfeţe. Nu putem şti că nu este aşa pentru că nu avem mijloace de a analiza posibilitate”. 

Google şi restul companiilor producătoare de noi tehnologii vor fi reuşit când toate aceste discuţii nu vor mai părea ireale, când tehnologia se va integra perfect şi firesc în viaţa oamenilor şi va deveni invizibilă. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase