Home » D:News » O noua specie de pecari

O noua specie de pecari

O noua specie de pecari
Publicat: 07.11.2007
Amazonia inca mai furnizeaza surprize oamenilor de stiinta, adapostind specii inca necunoscute. Recent, aici a fost descoperita o noua specie de pecari, porci salbatici apartinand unei familii de mamifere specifice Americii.

Noua specie a primit numele de pecari urias, datorita taliei mai mari decat a celor trei specii cunoscute anterior. Descoperitorul este biologul olandez Marc van Roosmalen, care a comparat mai multe piei si cranii, pe baza carora a ajuns la concluzia ca in sud-estul Amazoniei traieste o specie inca necunoscuta de pecari. Ulterior, analizele genetice au confirmat faptul ca e vorba despre o specie aparte, diferita de cele trei cunoscute pana atunci.

De altfel, nu numai infatisarea, ci si modul de hranire si comportamentul social sunt diferite fata de cele ale altor specii de porci salbatici din regiune. Pecari urias traieste intr-o zona restransa din bazinul raului Aripuana. Populatia este probabil mica, motiv pentru care cercetatorii au recomandat deja Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN) sa includa pecari urias pe Lista Rosie a speciilor amenintate.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase