Home » D:News » A fost inaugurat cel mai mare oceanariu din lume, în care trăiesc 100.000 de animale marine (FOTO/VIDEO)

A fost inaugurat cel mai mare oceanariu din lume, în care trăiesc 100.000 de animale marine (FOTO/VIDEO)

Publicat: 23.11.2012
S.E.A. Aquarium, cel mai mare oceanariu din lume, a fost inaugurat ieri în Singapore. În cei 45 de milioane de litri de apă se găsesc peste 100.000 de animale marine din peste 800 de specii.

Oceanariul formează alături de Adventure Cove Waterpark noile atracţii ale Marine Life Park, un parc maritim din cadrul complexului comercial Resorts World Sentosa din Singapore.

Printre speciile ce pot fi regăsite în oceanariul din Singapore se numără pisica de mare, rechini-ciocan şi controversaţii delfini cu bot gros de Indo-Pacific.

Conform jurnalului Straits Times, organizaţiile ce pledează în favoarea drepturilor animalelor solicită eliberarea celor 25 de delfini capturaţi din sălbăticie pentru acest acvariu.

„Credem că organizaţiile zoologice joacă un rol în conservarea animalelor şi că o colecţie limitată de animale sălbatice poate ajuta la prevenirea dispariţiei speciilor. Capturarea unui număr restrâns de animale ne ajută să înţelegem mai bine speciile de animale şi să ajutăm la înmulţirea acestora”, scriu oficialii acvariului pe site-ul oficial.

Acvariul cuprinde 49 de habitate ce imită diferite zone din Asia de Sud-Est. Habitatul intitulat „Open Ocean” va găzdui cel mai mare panou de vizualizare din lume, măsurând 36 de metri în lăţime şi 8,3 metri în înălţime.

Complexul comercial include un restaurant din care clienţii vor avea o perspectivă unică asupra acvariului. De asemenea, în Adventure Cove Waterpark a fost instalat primul watercoaster hidromagnetic din Asia de Sud-Est şi un recif de corali pentru snorkeling.

Complexul „Marine Life Park” este doar una din cele 12 premiere plănuite pentru acest complex în valoare de 5,7 miliarde de dolari. Acesta mai cuprinde un cazino, un parc de distracţii Universal Studios, restaurante şi hoteluri de lux şi Maritime Experiential Museum.

Sursa: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase