Home » D:News » Competitie de varf in informatica

Competitie de varf in informatica

Competitie de varf in informatica
Publicat: 12.11.2007
Tinerii informaticieni sunt invitati sa se inscrie la cea de-a V-a editie a programului de pregatire pentru performanta in informatica .campion 2008. Actuala editie a competitiei include 7 runde de concurs si 7 runde de pregatire, etapa online urmand a se incheia la data 5 aprilie 2008

Proiectul .campion, desfasurat sub auspiciile Centrului de Excelenta SIVECO, este un program care si-a propus sa-i pregateasca pe tinerii pasionati de informatica, pentru marea performanta. Ajunsa la cea de-a V-a editie, competitia online se bucura de sustinerea a numerosi profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica. Incepand cu 1 noiembrie elevii se pot inscrie in competitie accesand adresa: http://campion.edu.ro/index.php

“Ca element de noutate, in acest an .campion integreaza un sistem de evaluare online, asemanator celor utilizate la Olimpiada Internationala de Informatica. Speram ca si in acest an sa oferim elevilor un mediu atractiv de pregatire sistematica in informatica si sa contribuim la succesele pe care desigur le vor avea”, a declarat Ema Cerchez, profesor la Liceul de Informatica "Grigore C.Moisil" din Iasi, si unul dintre initiatorii si coordonatorii acestei competitii.
Editia 2008 va include 7 runde de concurs si 7 runde de pregatire, etapa online urmand a se incheia la data 5 aprilie 2008. La sfarsitul celor 14 runde, competitorii care vor acumula cele mai mari punctaje si vor dovedi pe durata intregului concurs, reale abilitati de programare, gandire algoritmica si capacitate de perfectionare, se vor califica in finala.
Desi initial competitia se adresa liceenilor, in ultimii ani s-au inscris tot mai multi elevi de gimnaziu, care au dovedit ca pot concura de la egal la egal cu colegii lor mai mari. Cadrul competitional antrenant si dificultatea sporita a problemelor reprezinta principala motivatie de a participa.
 “Numarul tot mai mare de concurenti, in conditiile in care inscrierile in competitie sunt voluntare, reprezinta un semn extrem de incurajator in ceea ce priveste dorinta si capacitatea tinerilor elevi de a-si dezvolta cunostintele informatice. Implicandu-se intr-o competitie dificila si de durata, tinerii isi asuma o responsabilitate pentru care trebuie apreciati” a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.
Toti cei interesati de acest subiect pot participa la discutii pe forumul SEI – http://forum.portal.edu.ro , in sectiunea dedicata competitiei .campion.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul companiilor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt  utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro  si www.advancedelearning.com .

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase