Home » D:News » Cea mai simplă metodă prin care putem preveni apariţia gripei

Cea mai simplă metodă prin care putem preveni apariţia gripei

Cea mai simplă metodă prin care putem preveni apariţia gripei
Publicat: 02.12.2012
În sezonul gripal suntem mereu sfătuiţi să ne spălăm pe mâini cât mai des. Dar pentru a nu contracta virusul gripal, specialiştii spun că este la fel de important să evităm atingerea feţei, mai ales a gurii şi a nasului.

De fiecare dată când un om îşi atinge nasul sau gura, el face un transfer de bacterii şi virusuri între faţă şi palme. Acest transfer de microbi de la o parte a corpului spre alta reprezintă principalul mod prin care microbii ajung de pe suprafeţele contaminate pe feţele oamenilor şi invers. 

„Între două spălări pe mâini există destule oportunităţi de recontaminare”, susţine coordonatorul studiului Wladimir Alonso. 

În studiu, cercetătorii au selectat 249 de oameni din locuri publice şi i-au observat, notând modul în care ating suprafeţele comune din metrou şi apoi îşi ating faţa. Astfel s-a constatat că oamenii îşi ating feţele, în medie, de 3,6 ori pe oră, în timp ce contactul cu un obiect comun se face de 3,3 ori pe oră. Prin urmare, oamenii au mai multe ocazii de a contracta microbi, decât de a se spăla pe mâini. 

„Este important să înţelegem mecanismele de bază prin care se transmit bolile, pentru a putea să profităm cu adevărat de spălatul pe mâini”, a declarat Alonso.

De obicei, campaniile de conştientizare sfătuiesc populaţia să se spele pe mâni, dar în perioada epidemiilor, spun oamenii de ştiinţă, mesajul ar trebui să explice modul în care se contractează virusurile şi să conţină aterizări cu privire la atingerea feţei în timpul zilei. 

De asemenea, Alonso susţine că odată ce au aflat aceste detalii, oamenii nu ar trebui să devină ipohondrii sau să stea mereu în alertă, pentru că, din fericire, sistemul imunitar ne oferă o protecţie destul de bună împotriva bolilor. 

Sursa: msn

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase