Home » D:News » Când SF-ul devine realitate: drona care poate dezactiva computerele dintr-un oraş întreg (VIDEO)

Când SF-ul devine realitate: drona care poate dezactiva computerele dintr-un oraş întreg (VIDEO)

Când SF-ul devine realitate: drona care poate dezactiva computerele dintr-un oraş întreg (VIDEO)
Publicat: 04.12.2012
De-a lungul timpului, nenumărate filme SF, de la Star Wars până la Matrix, au luat în calcul posibilitatea de a ataca inamicii prin întreruperea curentului electric pe un teritoriu vast, printr-o simplă apăsare de buton.

Acum, oamenii de ştiinţă au reuşit să transforme această fantezie în realitate, dezvoltând o rachetă care atacă clădire cu microunde şi dezactivează computerele fără a face rău oamenilor. 

Producătorul de avioane Boeing a testat deja arma în timpul unui zbor de o oră şi a reuşit să dezactiveze computerele dintr-un întreg campus militar din Utah. Specialiştii cred că tehnologia poate penetra buncărele şi peşterile din Iran în care se presupune că ar exista arme nucleare. Cu toate acestea, ei avertizează că dacă arma ar ajunge pe mâinile răufăcătorilor, ea ar putea îngenunchia oraşe. 

În timpul testului din Utah, arma a dus la dezactivarea tuturor computerelor din cele 7 tinete propuse. De fapt, sistemul a funcţionat atât de bine încât a dezactivat şi camerele de luat vederi. 

Din motive de securitate, Boeing a refuzat să elibereze filmarea din timpul testului, dar în schimb a creat un video cu o serie de interviuri şi o simulare computerizată. 

Deşi nu au fost eliberate date tehnice referitoare la acest proiect, se presupune că echipamentul are în componenţă o armă cu puls electromagnetic. Aceasta foloseşte microunde super puternice pentru a concentra fascicule de energie care cauzează o suprapresiune a echipamentelor electronice. 

Numit Counter-Electronics High Power Microwave Advanced Missile Project (CHAMP), planul  a costat aproape 39 de milioane de dolari şi a fost dezvoltat la cererea Pentagonului. 

Sursa: Daily Mail

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase