Home » D:News » Alăptatul este benefic atât pentru copil cât şi pentru mamă

Alăptatul este benefic atât pentru copil cât şi pentru mamă

Alăptatul este benefic atât pentru copil cât şi pentru mamă
Publicat: 16.01.2013
Un nou studiu vine să susţină că alăptatul nu aduce beneficii doar pentru copii ci şi pentru mame. Potrivit cercetării, alăptatul poate reduce cu 90% şansele de apariţie a cancerului ovarian.

Studiul a fost realizat de Universitatea Curtin, din Australia şi a examinat 493 de paciente care sufereau de cancer ovarian. Participantele au fost comparate cu alte 472 de persoane dintr-un grup de control, femei care nu se confruntau cu această problemă medicală. În ambele grupuri, vârsta medie era de 59 de ani. Fiecare femeie a fost întrebată cu privire la numărul de copiii pe care îi născuse şi la durata de timp pe care o petrecuse alăptându-i. 

Astfel s-a observat că femeile care aveau 3 copii şi care alăptaseră pentru o perioadă mai lungă de 31 de luni, aveau cu 91% mai puţine şanse de a dezvolta cancer ovarian, comparativ cu participantele care alăptaseră mai puţin de 10 luni. 

Specialiştii presupun că alăptatul previne apariţia cancerului ovarian prin întârzierea ovulaţiei. Ei cred că cu cât apare mai multă ovulaţie, cu atât riscul de apariţie a mutaţiilor este mai mare. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase