Home » D:News » Google dezvăluie cum funcţionează inovaţia care va transforma lumea: Glass (VIDEO)

Google dezvăluie cum funcţionează inovaţia care va transforma lumea: Glass (VIDEO)

Google dezvăluie cum funcţionează inovaţia care va transforma lumea: Glass (VIDEO)
Publicat: 21.02.2013
Compania Google a dat publicităţii un nou clip video ce înfăţişează cea mai recentă invenţie a companiei – Google Glass, un dispozitiv portabil din categoria wearable computing, ce pe poartă pe ochi.

Google a anunţat proiectul Glass anul trecut, iar clipul dezvăluit în cursul acestei săptămâni oferă noi detalii despre funcţionalitatea acestui dispozitiv futuristic. Google Glass permite utilizatorilor să primească şi execute instrucţiuni pe „ecran” (ce este proiectat în dreptul ochiului drept), să trimită mesaje prin comandă vocală şi să caute pe Internet folosind comenzi vocale. De asemenea, clipul video sugerează că dispozitivul va permite utilizatorilor să acceseze serviciile de traducere pe ecran.

Compania Google estimează că produsul va fi lansat pe piaţă în 2014, însă acesta este deja disponibil pentru cei ce doresc să dezvolte aplicaţii pentru Glass. Preţul este destul de piperat: 1.500 de dolari. De asemenea, momentan doar persoanele rezidente în Statele Unite ale Americii pot comanda acest produs. Chiar dacă sunteţi dispuşi să plătiţi 1.500 de dolari pentru Glass şi locuiţi în SUA, procesul prin care puteţi obţine Glass nu este unul simplu: doritorii trebuie să aplice pe site-ul Google Glass, urmând ca după data de 27 februarie compania americană să trimită invitaţii de achiziţionare către un număr limitat de persoane.

„În mod cert, sunt încă zilele de început ale acestui dispozitiv, aşa că vom întâmpina şi piedici. Dar ceea ce este cu adevărat cool este faptul că ne apropiem de data în care oamenii vor putea să ia cu ei Glass în lume şi să descopere posibilităţile pe care le au cu un asemenea dispozitiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru The Verge.

Chiar dacă Glass nu este încă disponibil publicului larg, asta nu ne opreşte să admirăm unul din dispozitivele ce promit să transforme modul în care interacţionăm cu mediul înconjurător în anii viitori:

Sursa: The Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase