Home » D:News » Ce păţeşti dacă bei o băutură dulce pe zi?

Ce păţeşti dacă bei o băutură dulce pe zi?

Ce păţeşti dacă bei o băutură dulce pe zi?
Publicat: 26.04.2013
Specialiştii avertizează că este de ajuns să consumăm zilnic o singură cutie de băutură îndulcită pentru a ne creşte riscul de a dezvolta diabet cu mai bine de o cincime.

Folosind informaţii colectate de la 350.000 de persoane din 8 ţări europene (Marea Britanie, Germania, Danemarca, Italia, Spania, Suedia, Franţa, Olanda), cercetătorii au descoperit că la fiecare 340 mililitri de băuturi îndulcite consumaţi riscul de apariţie a diabetului creşte cu 22%, în comparaţie cu persoanele care beau doar o porţie de 340 ml pe lună sau mai puţin. 

„Luând în considerare creşterea consumului mediu de băuturi îndulcite din Europa, populaţia ar trebui să primească mesaje clare cu privire la efectele nesănătoase pe care le au aceste băuturi asupra sănătăţii” a declarat Dora Romaguera, coordonatorul studiului. 

O porţie de 340 ml este echivalentă cu o cutie normală de Coca-Cola, Pepsi sau alte băuturi de acest gen. 

Concluzia este similară cu descoperirile realizate de cercetătorii din Statele Unite, care au demonstrat în mai multe studii că băuturile îndulcite sunt asociate cu luarea în greutate şi cu boli precum diabetul de tip 2. 

Diabetul de tip 2 este o boală cu efecte pe termen lung caracterizată prin rezistenţa la insulină. În lumea întreagă 310 milioane de oameni sunt afectaţi de această problemă. 

În noul studiu, specialiştii nu au găsit nicio legătură între sucul natural de fructe şi diabet.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase