Samsung anunţă că a testat cu succes tehnologia viitorului, ce va fi lansată pe piaţă după 2020

13 05. 2013, 11:44

Compania sud-coreeană a anunţat că în cadrul testului inginerii au reuşit să transmită date cu o viteză mai mare de un gigabyte pe secundă la o distanţă de doi kilometri.

Noua tehnologie va permite utilizatorilor să acceseze viteze „de câteva sute de ori mai rapide decât permit reţelele 4G”, anunţă reprezentanţii companiei. Cu toate acestea, reţelele 5G nu vor fi disponibile comercial mai devreme de 2020.

Tehnologia wireless super-rapidă va permite utilizatorilor „să transmită fişiere imense, printre care şi filme digitale de înaltă calitate, fără limite”, au comentat reprezentanţii companiei. 

„Mulţumită acestei reuşite, utilizatorii vor putea să se bucure de o gamă largă de servicii, printre care se vor număra filmele şi jocurile 3D, transmiterea în direct a filmelor UHD (ultra high-definition) şi medicina de la distanţă”, au mai spus reprezentanţii Samsung.

Inginerii Samsung au folosit o tehnologie ingenioasă pentru a transmite datele pe o frecvenţă de 27 GHz fără a suferi de problemele de propagare caracteristice acestei frecvenţe foarte înalte. 

Coreea de Sud este una dintre cele mai dezvoltate ţări din punct de vedere tehnologic, existând deja 20 de milioane de utilizatori ai tehnologiei 4G.

Aceasta nu este singura ţară ce investeşte în dezvoltarea tehnologiei necesare pentru reţelele 5G. China a fondat IMT-2020 (5G) Promotion Group în februarie 2012, institutul având ca scop efectuarea de cercetări asupra acestei tehnologii, iar Comisia Europeană a anunţat că va investi 50 de milioane de euro în cursul acestui an pentru a atinge obiectivul UE: lansarea pe piaţă a tehnologiilor 5G la nivel european până în 2020.

Surse: AFP, Samsung