Un asteroid va purta numele lui Ionuţ Budişteanu, câştigătorul concursului Intel ISEF din SUA

22 05. 2013, 00:00

Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâptămâna trecută, marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc în Phoenix, SUA.

Tânărul a spus că Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele său, aceasta fiind o regulă a acestor concursuri.

Mă bucură că Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toţi câştigătorii să fie recompensaţi astfel, ca recunoaştere a succesului. Rămân însă cu picioarele pe pământ, mă pregătesc să dau bacalaureatul, mă port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face în viitor, acum însă am o prioritate, mă pregătesc pentru bacalaureat”, a spus Ionuţ Budişeanu.

Ionuţ Budişteanu a câştigat, vineri, în Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de maşină low-cost fără şofer. Elevul s-a clasat pe locul I şi la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP).

Tânărul a participat pentru a treia oară la Intel ISEF, anul trecut el câştigând premii în valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limbă pentru a crea imagini, dedicat nevăzătorilor.

Ionuţ Budişteanu a câştigat 90 de premii naţionale şi internaţionale în domeniul ştiinţei şi ingineriei.

Elevul a primit, luni, în şedinţa de Consiliu Judeţean, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea, iar instituţia i-a acordat o plachetă şi 10.000 de lei.

Tot luni, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat ca în prima şedinţă să îi acorde lui Ionuţ Budişteanu titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Sursa: Mediafax