Home » D:News » Ciuperca uriaşă descoperită în China ar putea fi o specie neştiută până acum (VIDEO)

Ciuperca uriaşă descoperită în China ar putea fi o specie neştiută până acum (VIDEO)

Ciuperca uriaşă descoperită în China ar putea fi o specie neştiută până acum (VIDEO)
Publicat: 31.07.2013
Provincia Yunnan din China este supranumită „Împărăţia ciupercilor” datorită diversităţii din această regiune, unde trăiesc peste 600 de specii de ciuperci comestibile.

Cu toate acestea, „împărăţia ciupercilor” nu şi-a dezvăluit toate secretele: de curând, locuitorii din această regiune au descoperit un exemplar dintr-o specie de ciuperci neştiută până acum.

Ciuperca descoperită de locuitorii din satul Puxiong are dimensiuni uluitoare: măsoară 93 de centimetri în diametru şi cântăreşte aproximativ 15 kilograme. Nu este clar dacă este comestibilă, însă de la descoperirea sa ciuperca a stârnit atenţia publicului chinez.

În Yunnan, ciupercile reprezintă o afacere bănoasă, în 2005 fiind realizate vânzări în valoare de 44 de milioane de dolari. De asemenea, unele ciuperci foarte rare şi extrem de costisitoare, precum Tricholoma matsutake (foarte apreciată în Japonia), provin tot in această provincie din China.

Iată cum arată ciuperca uriaşă descoperită de curând:

Rămâne de văzut dacă ciuperca descoperită în China reprezintă un record pentru specia sa, însă un lucru este sigur – nu este cea mai mare ciupercă din lume. Acest titlu este deţinut de o ciupercă din specia Armillaria ostoyae ce a fost descoperită în subteranul statului Oregon în 1998. Acel specimen măsura 965 de hectare în diametru şi creştea de cel puţin 2.400 de ani.

Sursa: LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase