Home » D:News » Migrenele sunt mai periculoase decât credeam: cum ne schimbă ele creierul?

Migrenele sunt mai periculoase decât credeam: cum ne schimbă ele creierul?

Migrenele sunt mai periculoase decât credeam: cum ne schimbă ele creierul?
Publicat: 29.08.2013
Cercetări anterioare au sugerat că oamenii care au creieri mai mici au mai multe şanse de a suferi de migrene şi de depresie. Acum, un nou studiu susţine că este posibil ca migrenele să fie responsabile pentru creierii mai mici ai suferinzilor.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că migrenele ar putea schimba definitiv structura creierului, crescând riscul de apariţie a leziunilor cerebrale şi a anomaliilor de la nivelul materiei albe. De asemenea, cercetările indică faptul că migrenele ar putea altera volumul creierului.

„Tradiţional, migrenele au fost văzute ca tulburări benigne fără consecinţe pe termen lung la nivelul creierului. Meta-analiza noastră sugerează că această tulburare ar putea altera definitiv şi în mai multe feluri structura creierului”, a declarat Messoud Ashina de la Universitatea din Copenhaga. 

De asemenea, studiul a scos la iveală că această legătură este şi mai puternică în rândul oamenilor care suferă de migrene cu aură. 

Analiza realizată recent a fost realizată pe 6 studii la nivel de populaţie şi 13 studii clinice. Scopul oamenilor de ştiinţă a fost acela de a observa dacă migrenele pot creşte riscul de apariţie a leziunilor cerebrale sau dacă ele afectează volumul creierului. 

Rezultatele analizei au indicat că migrenele cu aură cresc riscul de apariţie a leziunilor de la nivelul materiei albe cu 68%, în timp ce migrenele fără aură cresc şi ele riscul leziunilor cu 34 de procente. Mai mult, migrenele cresc şi riscul de apariţie a anomaliilor asemănătoare cu infarctul, la nivelul creierului, cu 44 de procente. 

În plus, oamenii de ştiinţă au constatat că schimbările legate de volumul creierului sunt mult mai des întâlnite în rândul indivizilor care suferă de migrene sau de migrene cu aură, comparativ cu restul oamenilor. 

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase