Prima pagină D:News

Pentru prima dată, a fost surprins momentul împerecherii dintre o matcă şi un trântor (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.17.2013 | ● Vizualizări: 10342
Pentru prima dată, a fost surprins momentul împerecherii dintre o matcă şi un trântor (VIDEO)     (Foto:Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Anomalia Colapsului Coloniei (CCD - Colony Collapse Disorder) a făcut ca albinele să primească mai multă atenţie în ultimul timp. Acum, un nou documentar numit „More Than Honey” a surprins imagini neobişnuite al unui eveniment din colonie adesea ignorat: împerecherea.

Imaginile rare surprind momentul în care matca coboară asupra unui trântor în zbor pentru a-i extrage spermatozoizii. După ce procesul este finalizat, matca îşi continuă zorul în timp ce trântorul cade pe pământ şi moare. 

Pentru a surprinde asemenea detalii, specialiştii au realizat 300 de cadre pe secundă şi au luminat albinele cu oglinzi astfel încât să păstreze un mediu cât mai natural cu putinţă. 

„Am avut o lungă listă de scene pe care voiam să le arătăm în acest film precum livrarea nectarului în stup sau depozitarea polenului”, a declarat regizorul documentarului. Din cauză că albinelor nu li se putea spune ce aveau de făcut, realizatorii documentarului au fost nevoiţi să le monitorizeze continuu pentru a surprinde astfel de evenimente. În acest caz, au avut noroc şi au imortalizat un eveniment la care nu se aşteptau. 

Sursa: The Verge

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI