Home » D:News » Cele mai ciudate cinci lucruri care s-au pierdut pe drum în timp ce erau transportate

Cele mai ciudate cinci lucruri care s-au pierdut pe drum în timp ce erau transportate

Cele mai ciudate cinci lucruri care s-au pierdut pe drum în timp ce erau transportate
Publicat: 20.09.2013
Nu cu mult timp în urmă, o conductă care transporta melasă la bordul unui vapor din portul Honolulu s-a spart şi mii de litri de substanţă vâscoasă s-au scurs în mare. Fluidul, care a ajuns în adâncuri, a ucis mii de peşti atrăgând rechini şi vieţuitoare necrofage.

Nu este pentru  prima dată când astfel de scurgeri de melasă au loc. În anul 2008, un camion care trecea prin Wagontire, Oregon, a evitat un cerb şi a vărsat sute de litri de melasă de-a lungul autostrăzii. Un alt incident a avut loc în 1919, în timpul Boston Molasses Disaster, o cisternă care transporta 9,5 milioane de litri de melasă a explodat ucigând 21 de oameni. 

Pe lână melasă, de-a lungul istoriei au existat mai multe substanţe ciudate care au căzut fie în adâncuri, fie pe drumuri. Mai jos veţi găsi o listă cu o parte dintre aceste evenimente. 

1. Intestine de balene

În 2004 o carcasă de balenă a explodat în timp ce corpul neînsufleţit al animalului era transportat spre un laborator din oraşul taiwanez Tainan. Se pare că vinovat pentru explozie a fost gazul acumulat în interiorul cetaceului aflat în stare de descompunere. Pentru a curăţa resturile produse de explozie a fost nevoie de 50 de lucrători care au muncit 13 ore. 

2. Răţuşte de cauciuc

În 1992, în nordul Pacificului, o furtună puternică a făcut să se răstoarne peste bord 12 containere uriaşe, de 13 metri lungime fiecare care conţineau 29.000 de răţuşte de cauciuc ce erau transportate din China în SUA de compania The First Years Inc. De-a lungul timpului, o parte dintre răţuşte au ajuns în Alaska, Hawaii, Australia şi Arctica. 

3. Sânge real şi fals

Un camion care transporta 30.000 de litri de băutură specială ce imita sângele (inspirată de serialul „True Blood”) s-a răsturnat după ce a luat o curbă şi a produs o „baltă însângerată” în Texas în anul 2008. 

Cu un an înainte, în Oregon, mai bine de 15.000 de litri de sânge real provenit de la porci s-a vărsat dintr-un camion care transporta resturi animale. 

4. Albine

În ultimii ani, numărul albinelor a scăzut, tocmai de aceea din ce în ce mai multe colonii au tot fost transportate de-a lungul Statelor Unite pentru a poleniza fermele. Dar când acestea au fost implicate în accidente rutiere din Montana, Canada şi California ele au ripostat. Se estimează că între 10 şi 16 milioane de albine supărate au înţepat poliţişti, pompieri şi şoferi, în urma acestor accidente. 

5. Bani

Deşi nu cresc în copaci, banii au curs pe mai multe şosele de-a lungul timpului. În 2004, un camion blindat care transporta bani s-a răsturnat pe un un drum din New Jersey. Din el au căzut monede în valoare de 2 milioane de dolari. În 2005, un alt camion a luat foc în Alabama iar din el au căzut monede de 25 de cenţi în valoare de 800.000 de dolari. Ceva mai recent, în 2008 un camion care se îndrepta spre banca  Miami Federal Reserve a fost implicat într-un accident, iar pe drum s-au împrăştiat monede în valoare de 185.000 de dolari. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase