Aşa cum, probabil, era de aşteptat, bărbatul american de rând este mai gras comparativ cu asiaticul sau europeanul de rând.
Ilustraţiile au fost realizate pe baza caracteristicilor pe care le are bărbatul mediu din regiunile respective. Astfel, s-au luat în calcul indexul de masă corporală (IMC), înălţimea şi dimensiunea taliei.
În urma acestor măsurători, creaţia lui Nickolay Lamm îl prezintă pe bărbatul american de rând ca pe un individ cu un IMC de 29, o înălţime de 1,76 de metri, şi o circumferinţă a taliei de 99,4 cm.
În schimb, bărbatul japonez a fost creat pe baza indexului de 23,7, o înălţime de 1,71 şi o circumferinţă a taliei de 82,9 cm. Personajul japonez a avut la bază un indice de masă de 25,55, o înălţime de 1,74 de cm şi o circumferinţă a taliei de 92,3 cm, comparativ cu olandezul care a fost creat pentru a reprezenta un bărbat de vârstă medie cu un ICM de 25,2, o înălţime de 183,3 şi o circumferinţă a taliei de 91 cm.
Prin comparaţie, un indice de masă normal variază între 18,5 şi 24,9, pe când un ICM între 25 şi 29.9 este considerat a fi specific persoanelor supraponderale. Cât despre cei care au un ICM peste 30, aceşti indivizi sunt încadraţi în categoria persoanelor obeze.
Timp de două secole, până acum 60 de ani, populaţia din Statele Unite avea cea maimare înălţime din lume. Acum, americanul de rând este cu 6,9 cm mai scund decât olandezul.
George Maat, profesor de antropologie de la Universitatea Leiden, din Olanda, susţine că în acest ritm, în următorii 50 de ani, înălţimea medie a unui olandez va fi de 1,90, asta după ce acum câţiva ani, olandezii au modificat înălţimea standard a tocului de la uşă.
Aceste avatare care reprezintă indivizi originari din zone diferite sunt importante, deoarece obezitatea depinde de cultură şi de gene. În timp ce indivizii de pe unele continente sunt graşi, cei de pe alte continente sunt slabi, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii este interesată de acest lucru deoarece înţelegerea acestei diferenţe ar putea ajuta la identificarea cauzelor.
Surse: Business Insider, The Atlantic