Home » D:News » Primeşti multe SMS-uri de la partener? De ce acest lucru ar putea fi un semn că vă veţi despărţi

Primeşti multe SMS-uri de la partener? De ce acest lucru ar putea fi un semn că vă veţi despărţi

Primeşti multe SMS-uri de la partener? De ce acest lucru ar putea fi un semn că vă veţi despărţi
Publicat: 01.11.2013
Trimiterea mesajelor a devenit un mod atât de firesc de a comunică încât aproape că abia mai auzit vocea partenerilor la telefon.

Însă, atunci când vine vorba de o relaţia amoroasă serioasă, oamenii de ştiinţă susţin că ar fi mai bine să nu ne bazăm pe SMS-uri, mai ales în cazurile în care este vorba de de lucruri negative. Cu alte cuvinte, este permis să scriem un mesaj de genul „

Rezultatele unui nou studiu au indicat că mesajele de alint chiar ajută la buna funcţionare a relaţiilor, însă trimiterea mesajelor nu este întotdeauna cea mai bună cale de a comunica. Femeile care le trimit partenerilor multe mesaje consideră că relaţia este mai stabilă, dar bărbaţii care primesc aceste mesaje sau care trimit un număr semnificativ de mesaje sunt mai puţini satisfăcuţi de relaţia în care sunt implicaţi. 

„Această constatare ne-a surprins”, a declarat Lori Schade, terapeut specializat pe probleme de familie de la Brigham Young University, care a coordonat acest studiu. Deşi aceste constatări par neaşteptate, mesajele pot reprezenta o cale prin care bărbaţii se distanţează de relaţie. „S-ar putea să fie o cale de scăpare pentru ei, folosind telefonul mobil pentru a evita întâlnirile”, a mai explicat ea. 

Schade şi colegii ei au monitorizat 276 de indivizi din anul 2009 până în 2011. Toţi aceşti indivizi erau implicaţi în relaţii serioase, jumătate dintre ei fiind fie căsătoriţi, fie logodiţi. Aproape toţi  participanţii la studiu obişnuiau să le trimită mesaje partenerilor de mai multe ori pe zi. 

Acest comportament nu a surprins-o pe Schade, deoarece nu de puţine ori pacienţii ei vin în terapie şi îşi scot telefoanele pentru a-i arăta cât de îngrozitori le sunt partenerii. „Vin şi vor să îmi arate mesajele care i-au deranjat”, a mărturisit ea. 

De foarte multe ori, aceste mesaje urâte sunt trimise tocmai pentru a obţine atenţia partenerului, crede Schade. Dar cu toate acestea, ele pot avea efecte adverse. „Când partenerii sunt faţă în faţă ei pot ridica tonul. În mesaje în schimb, pentru a atrage atenţia folosim un limbaj agresiv. Cei mai mulţi dintre parteneri scriu repede mesajele, fără a se gândi prea mult la ce fac. Iar acest lucru poate provoca consecinţe nedorite”, a mai esplicat specialista. 

O altă diferenţă dintre vorbit şi mesaje este că acestea din urmă nu se uită. Ele rămân în arhiva telefonului şi de fiecare dată când receptorul se uită peste această arhivă se va simţi rănit. 

Tocmai de aceea, Schade este de părere că aceste discuţii ar trebui purtate offline. 

În studiu s-a constatat că femeile erau mult mai tentate să folosească mesajele pentru a încerca să gestioneze relaţia, fie că era vorba de scuze sau de luarea deciziilor. Însă, până şi aceste scuze erau asociate cu o calitate mai slabă a relaţiei, motiv pentru care specialiştii subliniază importanţa discuţiei purtate faţă în faţă. 

Sursa: NPR
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase