Home » D:News » Animalul mai greu de văzut decât Moş Crăciun: unul dintre cele mai rare mamifere din lume a fost fotografiat după 15 ani (GALERIE FOTO)

Animalul mai greu de văzut decât Moş Crăciun: unul dintre cele mai rare mamifere din lume a fost fotografiat după 15 ani (GALERIE FOTO)

Publicat: 14.11.2013
O camera trap amplasată într-o pădure din Vietnam a fotografiat unul dintre cele mai rare mamifere din lume. Animalul în cauză este o saola, iar acest exemplar este primul fotografiat în ultimii 15 ani.

Animalul ce se aseamănă cu o antilopă a fost surprins în timp ce se plimba prin desişuri într-o zi din luna septembrie a acestui an. 

„Aceasta este o descoperire care ne taie respiraţia şi care reînnoieşte speranţele privitoare la recuperarea speciei”, a declarat Van Ngoc Thinh, directorul WWF Vietnam. 

Saola şi coarnele ei lungi poate fi observată în dreapta imaginii     (Sursa: WWF)Saola şi coarnele ei lungi poate fi observată în dreapta imaginii

Animalul a fost descoperit în regiunile muntoase izolate din apropiere de Laos, în 1992, atunci când o echipă de specialişti de la WWF şi de la agenţia pentru controlul pădurilor din Vietnam au găsit un craniu au acestui animal neobişnuit în casa unui vânător. Atunci, descoperirea a reprezentat primul mamifer mare descoperit în ultimii 50 de ani, potrivit WWF. 

Ulterior, două exemplare vii de saola au fost prinse în Vietnam, în 1993, însă acestea au murit după câteva luni de captivitate. 

În zona în care a fost fotografiată recent saola, WWF a angajat pădurari pentru a înlătura capcanele şi braconajul, cea mai mare ameninţare la adresa acestor mamifere. 

În mare, capcanele sunt puse pentru a prinde alte animale, precum căprioarele sau civetele. 

Aşadar, la 20 de ani de la descoperirea lor aceste animale continuă să fie greu de găsit, motiv pentru care specialiştii nu au prea multe informaţii privitoare la saole. Estimările indică faptul că, în Veitnam, mai trăiesc probabil câteva zeci, poate sute (în cel mai bun caz) de astfel de animale.

Saola are coarne lungi, de aproximativ 50 de centimetri    (Foto: WWF)Saola are coarne lungi, de aproximativ 50 de centimetri

Saola a fost descoperită pentru prima dată în 1993, luna mai     (Foto: WWF)Saola a fost descoperită pentru prima dată în 1993, luna mai

Imagine suprinsă în 1996 în Lak Xao, Laos    (WWF / William Robichaud)Imagine suprinsă în 1996 în Lak Xao, Laos

Un pădurar arată capcanele descoperite în habitatul saolei din Zona Protejată Nakai-Nam Theun, Laos    (WWF / William Robichaud)Un pădurar arată capcanele descoperite în habitatul saolei din Zona Protejată Nakai-Nam Theun, Laos

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase