Home » D:News » Cum putem salva viaţa celor 100 de milioane de animale ucise anual în laborator? O propunere ingenioasă oferă o soluţie

Cum putem salva viaţa celor 100 de milioane de animale ucise anual în laborator? O propunere ingenioasă oferă o soluţie

Cum putem salva viaţa celor 100 de milioane de animale ucise anual în laborator? O propunere ingenioasă oferă o soluţie
Publicat: 18.11.2013
În fiecare an, 100 de milioane de animale sunt ucise doar în laboratoarele şi în clasele din SUA. Mulţi dintre aceşti şoareci, şobolani şi iepuri sunt necesari pentru a stadiile iniţiale ale noilor vaccinuri şi medicamente ce pot ajunge în cele din urmă să trateze afecţiuni umane. Este o realitate cruntă pentru animalele implicate în acest efort de cercetare, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

În ultimii ani, tot mai mulţi oameni dezvoltă bio-cerneluri şi ţesuturile umane tipărite cu ajutorul imprimantelor 3D. În viitor, acestea ar putea fi folosite pentru a tipări organe vii pentru cei ce au nevoie de ele. Mai mult, imprimantele 3D de mari dimensiuni ar putea înlocui chiar masa de operaţie a chirurgilor, tipărind straturi de os, ţesut şi piele pe pacienţi. 

Chiar dacă aceste realizări vor avea loc în viitorul ceva mai îndepărtat, ţesutul uman tipărit cu ajutorul imprimantelor 3D ar putea începe să salveze cât de curând milioane de vieţi – cele ale şoarecilor de laborator.

Prin tipărirea 3D a ţesuturilor umane pentru a le folosi în testarea medicamentelor, oamenii de ştiinţă ar putea nu doar să elimine nevoia de a teste compuşi pe animale, ci şi să obţină date ştiinţifice mai bune decât cele pe care le poate livra un şoarece. Ţesuturile umane tipărite 3D le-ar putea permite oamenilor de ştiinţă să îşi testeze medicamentele pe sisteme umane, fără a exista riscul de deces.

În maxim cinci ani, ţesuturile tipărite 3D ar putea fi chiar să fie folosite pentru a testa cum reacţionează un pacient anume la un vaccin, eliminând complicaţiile produse de efecte secundare rare.

Surse: D-Vice, Dezeen

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase