Prima pagină D:News

Oare aşa o să arate lumea viitoare? În China există un hotel deservit de roboţi (GALERIE FOTO)

Redactia Descopera.ro | 11.24.2013 | ● Vizualizări: 408
Portari-roboţi, chelneri-roboţi, multă, multă tehnologie informatică - hotelul Pengheng Space Capsules din Shenzhen, China ar putea prefigura „unităţile de cazare” ale viitorului, pe Terra sau... pe alte planete.     + zoom
Galerie foto (5)

De la recepţioneri până la chelneri şi paznici, „angajaţii” hotelului Pengheng Space Capsules din Shenzhen, China, sunt, în majoritate, roboţi, iar decorul futurist întregeşte aspectul „SF”.

Deschis abia de 3 luni, Pengheng Space Capsules Hotel din Shenzhen a atras multe comentarii, inclusiv pentru faptul că ar putea prefigura felul în care va să arate viitorul în domeniul turismului: puţin angajaţi umani, plus o mare doză de inteligenţă artificială pusă în slujba clientului.

Multe dintre „slujbele” de la hotel sunt îndeplinite de roboţi; de pildă, în holul hotelului poţi comanda băuturi (folosind un computer), care îţi vor fi aduse de un robot-chelner, în câteva minute.

Asemenea organizare micşorează cheltuielile cu personalul atât de mult, încât hotelul îşi permite să ofere cazare pentru sume foarte mici – echivalentul a cca. 8 euro pe noapte.

E drept, hotelul nu oferă camere, ci „capsule”, un concept dezvoltat în Japonia, ce presupune dormitul într-un fel de „cuşete”; dar combinaţia dintre preţul foarte accesibil şi aspectul minimalist şi futurist, ce evocă o navă spaţială, îi tentează pe mulţi clienţi.

Sursa: Mail Online / Foto: Pengheng Space Capsules Hotel

Tag-uri: hotel | roboti | galerie foto | china | sf