Home » D:News » Cele mai frumoase fotografii şi animaţii ştiinţifice. Capodopere vizuale create de savanţi (GALERIE FOTO)

Cele mai frumoase fotografii şi animaţii ştiinţifice. Capodopere vizuale create de savanţi (GALERIE FOTO)

Publicat: 08.02.2014
Oamenii de ştiinţă pot să creeze adevărate opere de artă. Ca să le încurajeze creativitatea, Fundaţia National Science şi revista Science organizează în fiecare an un concurs de fotografii şi animaţii ştiinţifice.

Acestea sunt câteva din imaginile premiate la competiţia din 2013. Concursul vrea să-i încurajeze pe savanţi să foloseacă tehnici vizuale pentru a face mai accesibile informaţiile ştiinţifice.

Acest mod de prezentare a teoriilor este mult mai plăcut şi mai uşor de înţeles, chiar şi de către un public neavizat, spune Monica Bradford, editor la revista Science.

Prima poză reprezintă structura microscopică a plantei japoneze Fuzzy Deutzia.

Planta japozneza Fuzzy Deutzia la microscop    (Foto: Stephen Francis Lowry; Steve Lowry Photography)Planta japozneza Fuzzy Deutzia la microscop

A doua imagine arată asemănarea dintre neuroni şi copaci. Poza a câştigat primul loc la categoria ilustraţie.

Aceasta este o mână plină de bacterii. Biofilmul folosit redă imaginea microorganismelor la o rezoluţie de 400 de ori peste cea normală.

Aici putem vedea cum se formează baloanele de săpun.

Earth Viewer este o aplicaţie interactivă, care permite utilizatorului să vadă cum s-a schimbat planeta noastră în decursul timpului.

Acesta este clipul care a câştigat primul loc la categoria video. Explică modul în care câmpul magnetic al Soarelui şi Pământului influenţează curenţii oceanici şi curenţii de aer.
 

 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase