Home » D:News » Cum puteţi fi fericiţi chiar dacă nu aveţi bani de cheltuit. Opt soluţii garantate de oamenii de ştiinţă

Cum puteţi fi fericiţi chiar dacă nu aveţi bani de cheltuit. Opt soluţii garantate de oamenii de ştiinţă

Cum puteţi fi fericiţi chiar dacă nu aveţi bani de cheltuit. Opt soluţii garantate de oamenii de ştiinţă
Publicat: 25.02.2014
Există câteva soluţii foarte eficiente pentru cei care vor să scape de tristeţe, iar acestea nu au nicio legătură cu banii.

Iată cum vă puteţi simţi bine fără să cheltuiţi vreun ban. Toate metodele sunt demonstrate ştiinţific prin studii.

1. Zâmbiţi!

Simpul gest de a zâmbi vă ajută să vă simţiţi mai bine. În plus, zâmbetul este contagios, adică şi cei din jur se vor simţi mai bine dacă zâmbiţi.

Totul este ca zâmbetul să fie sincer, adică să nu vă prefaceţi. Un studiu realizat de Universitatea de Stat Michigan a demonstrat că angajaţii care zâmbesc şi gândesc pozitiv sunt mai binedispuşi şi lucrează mai eficient.

2. Daţi o mână de ajutor

Atunci când ajutaţi pe cineva, vă simţiţi şi voi mai bine, deci o soluţie la îndemâna oricui este să facă acte de voluntariat.

3. Petreceţi timpul cu prietenii

Persoanele care sunt mai sociabile şi au mulţi prieteni sunt mai fericite, pentru că împărtăşesc cu ei evenimentele importante. Cei care interacţionează foarte puţin au de suferit şi din punctul de vedere al sănătăţii. Un studiu publicat în revista PloS Medicine a arătat că lipsa interacţiunii sociale echivalează cu consumul a 15 ţigări pe zi.

4.  Ascultaţi muzică

Atunci când sunteţi deprimaţi este bine să ascultaţi o muzică alertă, care în scurt timp o să vă binedispună şi poate chiar veţi începe să dansaţi. Nu este recomandat însă să ascultaţi melodii triste, chiar dacă acestea vă plac.

5.  Faceţi mişcare

Când faceţi sport, corpul eliberează endorfine, care vă ajută să vă simţiţi bine. Sunt suficiente 40 de minute de mişcare ca să scăpaţi de deprimare.

6. Ieşiţi în aer liber

Plimbările sau masa în aer liber sunt soluţii ideale ca să vă simţiţi revigoraţi. În plus, lumina soarelui ajută la asimilarea vitaminei D. Un studiu realizat de Societatea Americană de Meteorologie arată că temperatura este foarte importantă pentru starea de spirit pe care o avem. Temperatura ideală este de aproximativ 14 grade Celsius.

7. Planificaţi o vacanţă, chiar dacă nu plecaţi nicăieri

Deşi pare ciudat, simpla planificare a unei vacanţe vă ajută să vă simţiţi mai bine. Un studiu publicat în revista Applied Research in Quality of Life arată că oamenii sunt mai fericiţi în perioada în care fac planuri de vacanţă.

8.  Încercaţi să dormiţi cât mai bine

O noapte bună de somn este foarte importantă nu doar pentru odihna trupului, ci şi pentru starea voastră de bine. Lipsa somnului stimulează amigdala, zonă din creier unde sunt procesate amintirile neplăcute, în timp ce evenimentele plăcute din trecut vor fi uitate, pentru că acestea sunt reţinute în hipocamp, zonă care este blocată. Somnul are un impact important şi asupra emoţiilor negative, cum sunt frica sau furia, a demonstrat un studiu publicat în revista Sleep.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase