Home » D:News » Îţi rozi unghiile? Nu este un obicei inofensiv: un bărbat a făcut de atac de cord şi a murit din cauza acestui „viciu”!

Îţi rozi unghiile? Nu este un obicei inofensiv: un bărbat a făcut de atac de cord şi a murit din cauza acestui „viciu”!

Îţi rozi unghiile? Nu este un obicei inofensiv: un bărbat a făcut de atac de cord şi a murit din cauza acestui „viciu”!
Publicat: 17.03.2014
Multe persoane îşi rod unghiile, însă puţini oameni conştientizează riscurile asociate acestui obicei, dincolo de neplăcerile estetice.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Marea Britanie şi-a pierdut viaţa din cauza acestei deprinderi.

John Gardener şi-a muşcat unghiile atât de râu încât acestea au început să sângereze. Rana s-a infectat, iar bărbatul a suferit un atac de cord fatal din cauza infecţiei.

Doctorii spun că Gardener îşi rodea în mod obsesiv unghiile, iar de-a lungul anilor a devenit imun la durere. Unghiile sale erau mereu într-o stare proastă şi de multe ori sângerau, iar bărbatul nu mai simţea mare lucru în acea regiune a corpului. 

În ultima vreme, el suferea de anxietate şi de depresie, motiv pentru care obiceiul de a-şi roade unghiile s-a înrăutăţit. 

Gardener a fost internat în spital în luna septembrie cu septicemie, iar iniţial a fost tratat doar cu antibiotice, deoarece nu dorea să-şi piardă degetul. Totuşi, opt zile mai târziu, doctorii au fost forţaţi să-i amputeze vârful degetului. Totuşi, chiar şi aşa, bărbatul a murit la două săptămâni după internare, în ciuda faptului că prezenta semne de îmbunătăţire şi că nu suferea de febră.

Doctorul afirmă că moartea lui Gardener „a fost tulburătoare şi şocantă”, însă mama bărbatului insistă că doctorii „ar fi putut face mai multe pentru a-l ajuta”.

Familia sa a hotărât să dea în judecată spitalul.

Surse: Mirror, ExpressNewser

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase