Home » D:News » Studiul de care orice femeie trebuie să ţină cont. Cum să se machieze pentru a fi considerată atrăgătoare

Studiul de care orice femeie trebuie să ţină cont. Cum să se machieze pentru a fi considerată atrăgătoare

Publicat: 24.03.2014
Noua modă lansată recent pe reţelele sociale, cea a portretelor în care femeile apar nemachiate, are o explicaţie ştiinţifică la care puţini s-ar fi gândit. Un psiholog galez spune că, în realitate, bărbaţii consideră mai atrăgătoare femeile care au un aspect mai natural şi nu folosesc mult machiaj.

Recent, vedete din întreaga lume, dar şi femei obişnuite, s-au fotografit namechiate şi au publicat pozele pe internet, în scopuri caritabile. Ele vor să atragă astfel atenţia asupra cancerului şi să adune fonduri destinate căutării unui tratament eficient pentru această maladie.

Succesul de care se bucură această campanie poate avea şi o altă explicaţie. Oamenii au păreri greşite despre ce anume îi place sexului opus, iar femeile cred de obicei că, pentru a fi atrăgătoare, trebuie să aibă un machiaj impecabil şi destul de pronunţat.

Nimic mai neadevărat, spune psihologul Alex Jones, de la Universitatea Bangor, care a făcut un studiu despre folosirea cosmeticelor.

El a aflat astfel că şi bărbaţii, dar şi femeile, consideră mai atrăgătoare o femeie cu aspect natural, nu una machiată strident.

Cântăreaţa Lady Gaga se numără printre vedetele care s-au fotografiat nemachiate    (Foto Instagram)Cântăreaţa Lady Gaga se numără printre vedetele care s-au fotografiat nemachiate

Acest studiu demonstrează că oamenii au păreri greşite despre preferinţele sexului opus şi că este suficient să aplicăm doar puţin machiaj, cu 40% mai puţin decât de obicei, pentru a fi considerate frumoase.

Astfel se explică şi succesul uimitor al campaniei umanitare promovate prin selfie-uri fără machiaj. Deja s-au strâns în acest fel peste 1 milion de lire sterline.

Rezultatele studiului realizat de Jones au fost publicate în Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Un studiu anterior, realizat în anul 2012, a demonstrat că fotografiile realizate de la o distanţă foarte mică, adică în prim-plan, cum sunt şi selfie-urile, sunt considerate de regulă mai puţin atrăgătoare decât pozele care arată persoană la o distanţă mai mare.

Această impresie este valabilă indiferent de cât de frumoasă este persoana care apare în poză.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase