Home » D:News » A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”

A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”

A fost descoperită o nouă boală, provocată de trimiterea mesajelor pe mobil. Cum se manifestă „WhatsAppita”
Publicat: 27.03.2014
Un medic spaniol spune că a diagnosticat o nouă afecţiune, care este provocată de numărul mare de ore petrecute trimiţând mesaje pe telefonul mobil. Boala a fost numită „WhatsAppită”, după cunoscuta aplicaţie de mobil pentru trimiterea mesajelor.

Pacienta medicului Ines Fernandez-Guerrero, de la spital universitar din Granada, este o tănără de 34 de ani, însărcinată în 27 de săptămâni.

Femeia a ajuns la spital într-o dimineaţă, plângându-se de dureri puternice în ambele încheieturi, deşi nu făcuse vreun efort fizic.

După o scurtă discuţie cu pacienta, medicul a aflat cauza afecţiunii. Tănăra primise multe mesaje pe mobil prin aplicaţia WhatsApp şi, într-o singură zi, a vrut să răspundă la toate, pentru că erau felicitări trimise cu ocazia Crăciunului.

Astfel, ea a stat cu telefonul mobil în mână timp de aproximativ 6 ore, ca să trimită mesaje. În acest timp, şi-a mişcat mereu ambele degete mari, fapt care a provocat acele dureri puternice.

Diagnosticul pus de medic a fost „WhatsAppită”. Femeia a primit analgezice şi doctorul i-a interzis să mai folosească telefonul mobil.

Ines Fernandez-Guerrero spune că aceasta este cea mai recentă boală provocată de folosirea excesivă a tehnologiei.

Primul caz de Nintendinită a fost descoperit în 1991, tenosinovita este boala provocată de trimiterea de SMS-uri, „umărul Wii” apare după folosirea îndelungată a acestui joc, iar „degetul Blackberry” după utilizarea în exces a funcţiei de scroll pe acest telefon.

Noua afecţiune a fost prezentată în revista de specialitate The Lancet.
 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase