Home » D:News » Ai lăsa un robot să te tatueze? Iată prima persoană care a încercat inovaţia (VIDEO)

Ai lăsa un robot să te tatueze? Iată prima persoană care a încercat inovaţia (VIDEO)

Publicat: 06.04.2014
Modificând o imprimantă 3D căreia i-au adaptat piese provenite de la un aparat de tatuaj, trei studenţi din Franţa au realizat prototipul primei maşini de tatuat. Iar recent un voluntar, Antoine Goupille, a devenit prima persoană din lume care are un tatuaj făcut de un robot!

Pierre Emm, Piotr Widelka şi Johan Da Silveira au folosit o imprimantă 3D MakerBot Replicator, căreia i-au înlocuit capul de printare cu un vârf cu ace luat de la un aparat de tatuat; proiectul a fost realizat în cadrul unui eveniment numit Public Domain Remix.

După mai multe luni de perfecţionare a designului şi după ce au testat procedeul pe piele artificială, cei trei s-au încumetat să încerce pe pielea unui om viu. 

Găsirea unui voluntar a fost mai simplă decât au crezut; multe persoane s-au arătat dispuse să încerce.

Robotul „tatuator” a fost realizat prin „încrucişarea” unei imprimante 3D cu un aparat de tatuat    Foto: Pierre EmmRobotul „tatuator” a fost realizat prin „încrucişarea” unei imprimante 3D cu un aparat de tatuat

În cele din urmă, un tânăr pe nume Antoine Goupille a devenit prima persoană din lume tatuată de un robot. Tatuajul făcut pe antebraţul său este un  simplu cerc; pentru moment, maşinăria nu poate realiza cu precizie modele mai complexe. Principala provocare constă în faptul că, pe corpul unui om, pielea este foarte flexibilă şi are suprafeţe curbate, ceea ce constituie o dificultate pentru robot. Este şi unul dintre motivele pentru care un asemenea robot nu va înlocui prea curând artiştii specializaţi în tatuaje. 

Surse: NPR, CNET, Vimeo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase