Home » D:News » Viitorul transplantului de organe? O inimă umană ar putea fi obţinută la o imprimantă 3D (VIDEO)

Viitorul transplantului de organe? O inimă umană ar putea fi obţinută la o imprimantă 3D (VIDEO)

Viitorul transplantului de organe? O inimă umană ar putea fi obţinută la o imprimantă 3D (VIDEO)
Publicat: 10.04.2014
Chiar dacă pare un proiect demn de filmele SF, o inimă umană fabricată la o imprimantă tridimensională ar putea deveni realitate peste câţiva ani. Până acum, cercetătorii au realizat cu o imprimantă 3D vene şi valve, dar şi o ureche umană.

Ambiţiosul proiect este început la Universitatea din Louisville, unde oamenii de ştiinţă au realizat la imprimantă valvele unei inimi umane şi vase de sânge. Vasele de sânge au fost deja testate pe şoareci.

Cercetătorii speră ca peste câţiva ani pacienţii care au nevoie de un transplant cardiac să poată primi o inimă realizată din propriile lor celule. Aceasta va fi o inimă „bioficială”, adică pe jumătate naturală, pe jumătate artificială.

Cea mai mare provocare este ca toate celulele obţinute la imprimantă să funcţioneze împreună, aşa cum se întâmplă la o inimă adevărată, explică Stuart Williams, şeful acestui proiect.

Un organ realizat în acest mod va elimina riscul ca organismul pacientului să-l respingă şi de asemenea nu vor mai fi necesare medicamentele care trebuie luat pentru a preveni respingerea lui.

Primii pacineţi care ar beneficia de acest proiect sunt cei care nu pot primi o inimă artificială, de exemplu copiii.

Deocamdată cercetătorii trebuie să revolve multe probleme, printre care şi modul în care pot oxigena inima, după ce a fost printată.

Sursa: AP
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase