Home » D:News » Detaliul care i-a surprins pe cercetători. Ce au văzut când au analizat fosila unui păianjen de câmp preistoric (VIDEO)

Detaliul care i-a surprins pe cercetători. Ce au văzut când au analizat fosila unui păianjen de câmp preistoric (VIDEO)

Detaliul care i-a surprins pe cercetători. Ce au văzut când au analizat fosila unui păianjen de câmp preistoric (VIDEO)
Publicat: 15.04.2014
Fosila unui păianjen de câmp a fost descoperită recent în estul Franţei, iar cercetătorii au aflat astfel detalii interesante despre evoluţia acestei specii.

Folosind razele X, oamenii de ştiinţă au analizat fosila veche de 305 milioane de ani a unui exemplar din specia Hastocularis argus.

Ei au observat că păianjenul de câmp avea două seturi de ochi, unul localizat în centrul capului şi altul pe laturile capului.

Aceste arahnide preistorice sunt înrudite cu păianjenii, deşi nu fac parte din această specie, precizează cercetătorii. Ei sunt mai apropiaţi genetic de scorpioni, precizează Russell Garwood, paleontolog la Universitatea din Manchester.

În prezent, păianjenii de câmp (sau opiliones), au un singur rând de ochi. Continuând studiul, cercetătorii au aflat însă că şi în speciile actuale de opiliones s-au păstrate genele recesive ale unui al doilea set de ochi.

Descoperirea acestei fosile era ceva foarte rar, pentru că scheletele arahnidelor nu se conservă de obicei în timp.

Spre deosebire de păianjeni, opiliones au corpul format dintr-o singură secţiune, nu din două. Au tot opt picioare, dar mult mai lungi şi nu sunt veninoşi.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Current Biology.

Sursa: Huffington Post
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase