Home » D:News » Cât de repede va merge cel mai rapid lift din lume?

Cât de repede va merge cel mai rapid lift din lume?

Cât de repede va merge cel mai rapid lift din lume?
Publicat: 23.04.2014
Compania Hitachi a anunţat că va instala, într-un zgârie-nori din oraşul chinez Guangzhou, cel mai rapid ascensor, capabil să atingă viteza de 72 km/h.

Ascensorul va avea nevoie de numai 43 de secunde pentru a ajunge de la parter la ultimul etaj – al 95-lea – al clădirii Guangzhou CTF Finance Centre, ce va avea o înlăţime de 530 metri. Clădirea se află în construcţie, urmând a fi gata în 2016, şi va avea în total 95 de lifturi, dintre care două ultra-rapide.

În prezent, recordul de viteză este deţinut de un ascensor instalat în clădirea Taipei 101, din Taiwan: acesta poate atinge viteza maximă de  60.6 km/h şi duce pasagerii de la etajul 5 la etajul 89 al clădirii în 37 secunde.

Specialiştii în construcţia ascensoarelor spun că principala problemă o reprezintă senzaţiile neplăcute care apar în cazul deplasării pe verticală cu viteze mari. Dar compania Hitachi a promis că deplasarea cu noul ascensor va fi  confortabilă chiar la viteză mare.

Astfel, există un sistem de modificare artificială a presiunii aerului din cabină, pentrui a preveni apariţia senzaţiei de înfundare a urechilor, iar sisteme speciale de role ajustabile vor asigura o deplasare lină.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase