Prima pagină D:News

Desene ciudate descoperite în Peru. La ce foloseau aceste modele bizare? (FOTO)

Roxana Ruscior 05.10.2014 | ● Vizualizări: 547

Noi desene ciudate au fost descoperite în Peru, asemănătoare cunoscutelor Linii Nazca. Acestea sunt însă cu 300 de ani mai vechi şi erau folosite într-un alt scop.

Cercetătorii, coordonaţi de Charles Stanish, directorul Cotsen Institute of Archaeology din cadrul Universităţii California din Los Angeles, au aflat că aceste desene realizate în rocă au fost făcute de populaţia Paracas, care a locuit în Peru în jurul anului 800 î.e.n., cu mult înaintea culturii Nazca.

Stanish spune că liniile erau folosite pentru a marca locurile unde erau organizate târguri şi diferite procesiuni ritualice.

Practic, aici aveau loc adunări la care participau oameni din diferite regiuni, aşa cum se întâmpla şi la târgurile medievale.

Desenele populaţiei Paracas au fost descoperite în Valea Chinca, la 200 de kilometri sud de Lima.

Unele linii marcau locul unde apunea soarele în timpul solstiţiului din iunie, care în emisfera sudică este solstiţiul de iarnă.

Acesta era indicatorul cu ajutorul căruia cei care participau la aceste evenimente puteau ţine evidenţa zilelor.

De asemenea, interesantele modele erau echivalentul neoanelor din zilele noastre. Ele atrăgeau atenţia călătorilor şi îi îndemnau să participe la aceste târguri, pentru a stimula comerţul.

Descoperirea a fost publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Sursa: Huffington Post