Prima pagină D:News

O colecţie de „portrete filmate” ale pământenilor va fi trimisă în spaţiu: iată ce „video selfies” a ales ESA pentru acest proiect (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.12.2014 | ● Vizualizări: 50

În luna ianuarie a acestui an, sfârşitul „hibernării” de 31 de luni a sondei spaţiale Rosetta a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), destinată studiului cometelor, a fost celebrată în mod inedit: peste 200 de persoane au trimis video selfies pentru campania „Rosetta Wake Up”, clipurile primind voturi de la peste 75.000 de persoane. Acum, ESA plănuieşte să trimită cele 10 mesaje câştigătoare într-o călătorie prin Sistemul Solar.

Mesajul va fi transmis cu ajutorul unei staţii de comunicaţii aflate la Cebreros, Spania, la data de 15 mai 2015

Staţia de la Cebreros (foto)  face parte dintr-o reţea de staţii folosite pentru comunicarea cu sonde spaţiale precum Mars Express, Venus Express, Rosetta şi Gaia

Transmis cu viteza luminii, mesajul  va trece dincolo de Lună într-o secundă, va depăşi planeta Neptun după 4 zile şi va ajunge, după 10 luni, la Norul Oort. Dar este greu de prevăzut cât de departe va ajunge în spaţiu, spun specialiştii ESA, deoarece e posibil ca semnalul să fie atenuat până la niveluri nedetectabile în timpul călătoriei prin Cosmos.

Iată, mai jos, clipurile selectate de ESA.

Sursa: Mail Online