Home » D:News » Scenă bizară în lumea submarină: ce hrană neobişnuită consumă această anemonă de mare? (VIDEO)

Scenă bizară în lumea submarină: ce hrană neobişnuită consumă această anemonă de mare? (VIDEO)

Scenă bizară în lumea submarină: ce hrană neobişnuită consumă această anemonă de mare? (VIDEO)
Publicat: 18.05.2014
Anemonele de mare sunt animale nevertebrate prădătoare, înzestrate cu tentacule veninoase şi care consumă, de obicei, scoici, crabi şi peşti de talie mică. Însă, ocazional, sunt capabile să profite de apariţia neaşteptată a unui „aliment” de dimensiuni mai mari, după cum arată cazul acestei anemone verzi, care digeră un pui de cormoran.

Un raport publicat recent în jurnalul Marine Ornithology  descrie cazul unei anemone verzi uriaşe (Anthopleura xanthogrammica) „surprinsă” în timp ce se hrănea cu un pui de cormoran, aşezat cu capul în jos în coroana de tentacule a anemonei. Fenomenul a fost observat în apele statului Oregon, de pe coasta vestică a SUA. 

Nu se ştie dacă puiul de cormoran era viu sau mort atunci când a căzut în apă şi a fost capturat de anemonă; în orice caz, cercetătorii cred că era mort de cel mult 2 zile, atunci când l-au descoperit.

E posibil ca el să fi fost scăpat în apă de un alt prădător, precum un vultur de mare, sau să fi căzut din cuib. 

Cazul, deşi neobişnuit, nu este totuşi singular: în 2007, o altă anemonă de mare din aceeaşi specie a fost observată digerând resturi dintr-un pescăruş. 

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase