Prima pagină D:News

Acest material este complet impermeabil. E uimitor ce se întâmplă cu picătura de apă când îl atinge

Roxana Ruscior 05.24.2014 | ● Vizualizări: 465

Cercetătorii au reuşit să obţină materiale super-impermeabile, folosind o tehnică inedită. Apa nu pătrunde deloc în suprafaţa acestora şi picăturile chiar ricoşează ca o minge la contactul cu materialele.

Până acum, impermeabilitatea era obţinută prin acoperirea materialelor cu anumite substanţe, dar acum experţii din Utah au folosit o altă tehnică.

Metoda constă în adăugarea unor mici structuri foarte subţiri pe suprafaţa unor materiale obişnuite. Astfel, orice obiect poate deveni perfect impermeabil, chiar şi avioanele sau vapoarele, susţin cercetătorii.Noua tehnică a fost inventată de Julie Crockett şi Dan Maynes de la Universitatea Bringham Young, care precizează că au avut ca model frunza de lotus, pe care picăturile de apă nu curg.

Interesant este că, atunci când intră în contact cu un material tratat prin noua metodă, picătura nu curge, cum ar fi normal, ci se adună la loc într-un strop şi sare ca o minge.

Altă structură folosită de cercetători    

O structură folosită pentru a face un material perfect impermeabil    

Cercetătorii au reuşit să obţină obiecte super-impermeabile folosind diferite tipuri de structuri care au fost adăugate pe suprafaţa acestora.

Sursa: Daily Mail