Home » D:News » Ce animal îţi place mai mult – câinele sau pisica? Ce spune această preferinţă despre inteligenţa şi personalitatea ta

Ce animal îţi place mai mult – câinele sau pisica? Ce spune această preferinţă despre inteligenţa şi personalitatea ta

Ce animal îţi place mai mult – câinele sau pisica? Ce spune această preferinţă despre inteligenţa şi personalitatea ta
Publicat: 01.06.2014
Cei care preferă ca animal de companie un câine sunt realmente diferiţi de cei care preferă pisicile, arată un studiu recent. Printre descoperirile realizate de cercetători, cea mai susceptibilă de a stârni controverse este aceea că iubitorii de pisici au obţinut rezultate mai bune la testele de inteligenţă, comparativ cu iubitorii de câini.

Dintre participanţii la studiu, cei care au declarat că iubesc mai mult câinii tindeau să fie mai vioi, mai energici, cu o fire mai deschisă şi să respecte în mai mare măsură regulile. Iubitorii de pisici erau mai introvertiţi, cu vederi mai largi, mai sensibili decât iubitorii de câini şi cu o tendinţă spre non-conformism.

Descoperirea cea mai surprinzătoare a fost aceea că iubitorii de pisici au obţinut scoruri mai mari la testele de  măsurare a coeficientului de inteligenţă, comparativ cu iubitorii de câini.

Studiul a avut în vedere 600 de studenţi, care au fost întrebaţi ce animal de companie preferă şi ce calităţi apreciază cel mai mult la animalele lor. De asemenea, studenţii au fost supuşi unui test pentru determinarea trăsăturilor de personalitate.

Aproximativ 60% s-au declarat iubitori de câini; 11% s-au declarat iubitori de pisici, iar ceilalţi au spus că le plac la  fel de mult ambele animale sau că nu le place în mod deosebit  niciun animal.

Studiul a fost condus de Denise Guastallo, profesor de psihologie la Universitatea Carroll, SUA, iar rezultatele au fost prezentate la întrunirea anuală a organizaţiei Association for Psychological Science. Denise Guastallo spune că e posibil ca oamenii să prefere, inconştient, un anumit animal de companie în funcţie de propriile lor trăsături de personalitate. 

Asemenea studii, deşi par doar amuzante, în realitate pot avea şi aspecte utile; de pildă, pot îmbunătăţi terapia cu ajutorul animalelor („pet therapy”), ajutându-i pe asistenţi să aleagă, pentru oamenii care urmează o astfel de terapie, animalul cel mai potrivit.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase