Home » D:News » Staţia Spaţială Internaţională a fost afectată de emanaţii de fum. Problema a avut loc în segmentul rusesc

Staţia Spaţială Internaţională a fost afectată de emanaţii de fum. Problema a avut loc în segmentul rusesc

Staţia Spaţială Internaţională a fost afectată de emanaţii de fum. Problema a avut loc în segmentul rusesc
Publicat: 11.06.2014
Emanaţii de fum au fost detectate, marţi seară, în segmentul rusesc al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în urma defectării unui echipament, care a fost în cele din urmă deconectat, a anunţat miercuri agenţia spaţială rusă Roscosmos.

„Pe 10 iunie, la ora 22.37 GMT, cosmonautul de pe ISS Alexandr Skvorţov a detectat o uşoară emisie de fum în sistemul de încălzire al dispozitivului de reciclare a apei”, a precizat agenţia rusă într-un comunicat de presă.

„Acel bloc electric a fost scos de sub tensiune, în urma deciziei echipajului. După ce au semnalat acea problemă specialiştilor de la sol, din Centrul Korolev, s-a decis demontarea acelui bloc electric”, a explicat Roscosmos.

Aerul de la bordul staţiei este „normal” şi „nu există nicio ameninţare pentru sănătatea echipajului”, a adăugat agenţia spaţială rusă.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase