Home » D:News » Ce păţesc copiii care cresc cu televizorul aprins în fundal? Răspunsul neaşteptat pe care fiecare părinte trebuie să-l cunoască

Ce păţesc copiii care cresc cu televizorul aprins în fundal? Răspunsul neaşteptat pe care fiecare părinte trebuie să-l cunoască

Ce păţesc copiii care cresc cu televizorul aprins în fundal? Răspunsul neaşteptat pe care fiecare părinte trebuie să-l cunoască
Publicat: 19.06.2014
Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor, au descoperit cercetătorii americani într-un studiu.

Deşi zgomotul televizorului în fundal este un fenomen obişnuit în cele mai multe case, un studiu al cercetătorilor americani a descoperit că acesta afectează dezvoltarea limbajului copiilor, deoarece părinţii vorbesc mai puţin cu aceştia când televizorul este aprins.

Argumentul oamenilor de ştiinţă americani este că limbajul copiilor se dezvoltă când aceştia îşi ascultă părinţii, iar părinţii discută mai puţin cu copiii când televizorul este aprins.

În cadrul experimentului, publicat în Journal of Children and Media, părinţii unor copii cu vârstele cuprinse între 12, 24 şi 36 de luni au fost observaţi în timp ce interacţionau cu aceştia în timpul unor jocuri.

Grupul de părinţi şi copii a fost observat timp de o oră, iar jumătate din acest timp, televizorul era aprins în fundal.

Cercetătorii au observat că, în timp ce televizorul era aprins, numărul de cuvinte şi de fraze, precum şi numărul de cuvinte noi rostite de părinţi, au fost mai reduse decât în timpul în care televizorul era stins.

Având în vedere că limbajul utilizat de părinţi are o legătură intrinsecă cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugerează că expunerea prelungită la zgomotul de fond al televizorului are o influenţă negativă asupra acestui proces.

În Statele Unite ale Americii, copiii sub 24 de luni au parte, în medie, de 5,5 ore de zgomot de fond produs de televizor pe zi.

„Noile noastre rezultate, alături de cercetările anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (…) interacţiunii dintre părinţi şi copii, arată că emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cât mai mult posibil”, a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.

„Cel mai bine ar fi ca părinţii să se joace cu copilul lor fără să fie distraşi de zgomotul televizorului din fundal„, a precizat Tiffany Pempek.

Deşi, până acum, recomandările aveau în vedere expunerea directă la televizor, rapoartele recente au arătat efectul negativ potenţial al expunerii la zgomotul de fundal, despre care părinţii ar putea crede că nu are niciun efect asupra copilului.

Sursa: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase