Se împlinesc 19 ani de la cel mai sângeros masacru comis în Europa după cel de-al doilea Război Mondial (FOTO)

11 07. 2014, 13:26

O ceremonie religioasă este programată vineri după-amiază la centrul memorial din Potocari, de lângă oraşul Srebreniţa, unde vor fi înhumate cele 175 de victime ale masacrului.

Un total de 13 minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani se află printre cele 175 de victime ale masacrului de la Srebreniţa, calificat drept genocid de justiţia internaţională.

Până în prezent, 6.066 de persoane ucise în masacrul din 1995 şi identificate după ce au fost exhumate din zeci de gropi comune, au fost înhumate la centrul memorial din Potocari.

În iulie 1995, cu câteva luni înainte de încheierea războiului interetnic din Bosnia ( 1992-1995), forţele sârbe au masacrat aproape 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi musulmani la Srebreniţa, în cel mai sângeros masacru comis în Europa după sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

Foştii lideri politic şi militar ai sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici şi Ratko Mladici, consideraţi drept principalii responsabili pentru masacrul de la Srebreniţa, sunt în prezent judecaţi pentru genocid de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI).

Sursa: Mediafax / Foto: AFP