Home » D:News » Povestea greu de crezut a americanului ce a revendicat un teritoriu african pentru ca fiica lui de 7 ani să devină prinţesă (FOTO)

Povestea greu de crezut a americanului ce a revendicat un teritoriu african pentru ca fiica lui de 7 ani să devină prinţesă (FOTO)

Publicat: 16.07.2014
Jeremiah Heaton, un american din oraşul Abingdon din statul Virginia, care are trei copii, a revendicat o fâşie de teren dintre Egipt şi Sudan, pe care a proclamat-o "regat", pentru ca fiica lui Emily, în vârstă de şapte ani, să devină prinţesă.

În urmă cu câteva luni, Jeremiah Heaton se juca împreună cu Emily, iar ea l-a întrebat dacă va deveni vreodată o prinţesă adevărată. Jeremiah i-a răspuns afirmativ.

„În acel moment, nu aveam nicio idee despre felul în care voi onora acea promisiune, însă ştiam că va trebui să găsesc o cale”, a scris Heaton pe pagina lui de Facebook.

Acesta a început să se informeze în legătură cu felul în care ar putea să îşi atingă scopul, iar cercetările sale l-au condus spre Bir Tawil, o regiune cu o suprafaţă de 2.000 de kilometri care, din cauza unor dispute, nu este revendicată nici de Egipt, nici de Sudan. Această regiune muntoasă este una dintre ultimele bucăţi de pământ de pe Terra care nu au fost încă revendicate.

Jeremiah Heaton a traversat deşertul şi a ajuns în luna iunie în acea zonă, unde a înfipt „steagul regatului Heaton” – creat de copiii lui – în pământul arid din Bir Tawil. După ce a ajuns acasă, a cerut tuturor să se adreseze fiicei sale cu apelativul „prinţesa Emily”. El şi soţia lui, Kelly, i-au oferit fiicei lor şi o coroană de prinţesă.

Shelia Carapico, profesor de ştiinţe politice şi studii internaţionale la Universitatea Richmond, a declarat că atât Egiptul, cât şi Sudanul, vor trebui să recunoască legitimitatea revendicării lui Jeremiah Heaton, înainte ca acesta să poată să emită pretenţii legale asupra terenului.

Jeremiah Heaton spune că va cere o „recunoaştere formală” din partea acestor ţări africane şi s-a declarat încrezător în privinţa posibilităţii ca revendicarea lui să fie luată în serios.

„Prinţesa Emily” a declarat pentru Bristol Herald-Courrier că îşi face griji pentru copiii din „regatul” ei, întrucât aceştia nu au suficiente alimente.

Prinţesa Emily    (DAVID CRIGGER/BHC)Prinţesa Emily

Tatăl ei spune că intenţionează să se folosească de noul lui statut de „suveran” pentru a dezvolta un „pol al agriculturii” în regiune, iar „poporul” lui va avea „obiectivul clar de a-i ajuta pe oamenii din jur”.

Nu se ştie deocamdată dacă ceilalţi doi copii ai lui Jeremiah Heaton, Caleb şi Justin, vor adopta titlul de „prinţ”.

Potrivit Atlas Obscura, un tratat din 1899 stipulează că Bir Tawil se află în proprietatea Sudanului, care, în schimb, a acordat Egiptului o altă bucată de pământ, Hala’ib, mult mai mare şi mai bogată în resurse.

Un alt tratat, ce datează din 1902, acordă Hala’ib Sudanului şi Bir Tawil Egiptului. Întrucât ambele ţări doresc teritoriul Hala’ib, fiecare dintre ele recunoaşte doar tratatul care îi acordă zona Hala’ib. Până în prezent, niciuna dintre cele două state africane nu doreşte să revendice Bir Tawil, întrucât, dacă una dintre ele va face acest lucru, atunci ar recunoaşte automat pretenţiile celuilalt stat asupra teritoriului Hala’ib.

Surse: Mediafax, AP, BuzzFeed, Fox NewsBristol Herald-Courrier

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase