Home » D:News » Războiul văzut din spaţiu: explozii în Israel şi Fâşia Gaza, fotografiate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Războiul văzut din spaţiu: explozii în Israel şi Fâşia Gaza, fotografiate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Publicat: 25.07.2014
Astronauţii aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au postat imagini care surprind rachete şi explozii în zone din Fâşia Gaza şi Israel, unde are loc un conflict între Hamas şi armata israeliană.

Alexander Gerst, un astronaut german afiliat Agenţiei Spaţiale Europene, a postat pe Facebook şi Twitter o serie de fotografii din zona Israel/Fâşia Gaza, realizate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Cele mai triste fotografii de până acum. Din Staţia Spaţială Internaţională, putem vedea explozii şi rachete zburând deasupra Fâşiei Gaza şi Israelului„, a comentat Gerst pe Facebook lângă două imagini realizate pe timp de noapte.

Armata israeliană este în conflict deschis cu militanţii Hamas de două săptămâni, bilanţul victimelor fiind de 680 de morţi în Fâşia Gaza şi 34 de morţi în Israel.

Secretarul de Stat american, John Kerry, şi secretarul general ONU, Ban Ki-moon, au mers la Ierusalim în încercarea de a contribui la un armistiţiu, dar, deocamdată, nu s-a ajuns la niciun acord.

Pe 11 septembrie 2001, astronautul NASA Frank Culbertson a făcut o fotografie care a surprins fumul care ieşea din Turnurile Gemene de la New York, doborâte cu două avioane de pasageri.

Staţia Spaţială Internaţională se află la circa 350 de kilometri de Terra.

Surse: Mediafax, Vox, Space

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase