Home » D:News » De ce unele persoane sunt mahmure după o noapte de beţie, iar altele nu? Cercetătorii au găsit explicaţia

De ce unele persoane sunt mahmure după o noapte de beţie, iar altele nu? Cercetătorii au găsit explicaţia

De ce unele persoane sunt mahmure după o noapte de beţie, iar altele nu? Cercetătorii au găsit explicaţia
Publicat: 25.08.2014
Unii oameni sunt mahmuri după o noapte de beţie, în timp ce alţii sunt mult mai puţin afectaţi de consumul de alcool. Explicaţia stă în genele pe care le are fiecare, se arată într-un studiu pe gemeni, realizat de cercetătorii din Australia.

Experţii au căutat o legătură între bagajul genetic al subiecţilor şi numărul de episoare de mahmureală pe care le-au avut aceştia în ultimul an.

Astfel, ei au observat că în cazul femeilor factorii genetici sunt responsabili de mahmureală în proporţie de 45%, iar în cazul bărbaţilor procentul este de 40%.

La studiu s-au luat în calcul experienţele subiecţilor care au consumat aceeaşi cantitate de alcool.

Diferenţa de aproximativ 50% este dată de modul în care a fost consumată băutura, de alimentele care au fost cunsumate înainte şi de alţi factori, care nu au legătură cu genele.

De asemenea, studiul a arătat că persoanele care au gene care îi predispun la mahmureală tind să consume mai mult alcool decât cei care nu au aceste gene. Prin urmare, cei care au aceste gene au şi un risc mai mare să devină dependenţi de alcool, avertizează cercetătorii.

La studiu au luat parte 4.000 de persoane de vârstă mijlocie, înregistrate la Australian Twin Registry, iar sondajul s-a făcut prin telefon. Voluntarii au precizat de câte ori s-au îmbătat în ultimul an şi câte zile au suferit de mahmureală.

Gemenii identici aveau expertienţe similare în privinţa mahmurelii şi a îmbătării. Studiul are însă unele limitări, pentru că este posibil ca subiecţii să nu-şi amintească prea bine aceste episoade de beţie.

Cercetătorii vor acum să identifice genele responsabile cu mahmureala, sperând că astfel vor găsi şi genele care determină predispoziţia pentru alcoolism.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase